ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΑΜΜΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ…ΚΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑ !

Με τον πιο ευφάνταστο τρόπο θα καλωσορίσουνε στα Γρεβενά …ή καλύτερα στο Rio Greveneiro το καλοκαίρι! Ξεκινά το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ samba-reggae με τον τίτλο BATUCALDA και οι διοργανωτές θα υποδεχθούν τους επισκέπτες και τις μπάντες που θα παίξουνε στο υπαίθριο θέατρο Γρεβενών το οποίο είναι ήδη γεμάτο με άμμο!! Σε μια “παραλία” με αμμουδιά λοιπόν, από τα βουνά των Γρεβενών θα ξεκινήσει μια απρόσμενη γιορτή, γεμάτη Βραζιλία! Την χώρα που κατάφερε να κάνει όλο τον πλανήτη να χορεύει!!….η πρώτη συναυλία των μπαντών ξεκινά την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο Καστράκι. Η caipirinha θα ρέει άφθονη βασισμένη σε μια μοναδική βραζιλιάνικη συνταγή, υπό τους ήχους των κρουστών με ρυθμούς από το Rio de Janeiro και την Bahia της Βραζιλίας. Θα συμμετάσχουν μπάντες από όλη την Ελλάδα με τους μουσικούς να ξεπερνάν τους 100!

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. Συναυλία και Παρουσίαση Μπαντών

στο Υπαίθριο Θέατρο Γρεβενών Καστράκι στις 21:00.

Η βραδιά θα εξελιχθεί σε ένα αφρο-βραζιλιάνικο πάρτυ. Είσοδος ελεύθερη

Το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 11:00 θα διοργανωθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο ρυθμολογίας με τον σπουδαίο μουσικό Κώστα Αναστασιάδη και τίτλο Samba-Mama Africa.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 16:00 στο χώρο της σχολής χορού Mueve Latino θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο χορού samba.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 20:00 με την μεγάλη μουσική παρέλαση των μπαντών από το Πάρκο των Μανιταριών έως την Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού όπου θα πραγματοποιηθεί μια τεράστια παράταξη των μουσικών και θα επιδιωχθεί να παίξουν όλοι μαζί κάποιους ρυθμούς!

Στη συνέχεια οι μπάντες με τις διελέσεις και τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς τους θα γεμίσουν το κέντρο της πόλης με πολλή όρεξη για μουσική και χορό μετατρέποντας πραγματικά τα Γρεβενά σε Rio Greveneiro.

To Φεστιβάλ Batucalda είναι ένα πρωτότυπο πολιτιστικό γεγονός σε πανελλήνιο επίπεδο και αποτελεί πρωτοβουλία καλέσματος της νεοσύστατης μπάντας κρουστών Κριτσάου. Διοργανώνεται από τους Κριτσάου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Γρεβενών και από το δημιουργικό γραφείο, S+ αισθeτικό. Θα λάβει χώρα και χρώμα στα Γρεβενά στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2023.

Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, του Δήμου Γρεβενών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top